Contact | Nieuws
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker Print pagina Increase Decrease text size 
 

Faya, pup in opleiding

Columns
Margrethe
Lidy
Joop
Eline
Ben
Tom
Faya, pup in opleiding
Zwemles TBK
Archief tot 2014

Jannie leidt Faya haar 2e hulphond zelf op

Faya is een Australian Shepherd (net als Shiva, haar huidige hulphond). Waarom een Aussie? Het zijn pittige honden, niet snel bang, maar vooral honden die zich sterk aan de baas hechten en heel graag voor je willen werken. Ook fysiek is het een sterk ras.
Waarom een tweede hulphond? Shiva is nu 8,5 jaar en we moeten vooruit denken. Shiva blijft dus hulphond, totdat Faya haar taken over kan nemen.Tegen die tijd zal Shiva als alles goed gaat 10,5 jaar zijn en met pensioen mogen. Wel blijft ze dan gewoon bij ons wonen.

Ik leid ook Faya samen met BultersMekke op, net als Shiva. Het voordeel hiervan is dat je zelf (samen met je trainer) de pup uitkiest op geschiktheid en ook zelf koopt. Het blijft dus altijd jouw hond. Voor de opleiding komt je trainer bij je thuis.Je kunt vanaf dag 1 al een band opbouwen. We zijn bijvoorbeeld 2x in de week bij het nest wezen kijken. Dit voor het karakter van de pup (wat bij mij dus al vanaf dag 1 heel duidelijk was) en om al een band op te bouwen. Toen ze kon lopen kwam ze al gelijk tegen de rolstoel liggen wanneer ik daar binnen kwam. Met 7 weken konden we haar ophalen.

Dan volgt wel een heel drukke periode. Ook doordat je dan 2 honden hebt, die bijvoorbeeld apart uitgelaten moeten worden. Na de basisopleiding begint na ongeveer een jaar de teamopleiding. De hond leert dingen die bij jou nodig zijn.
Mocht later blijken dat de hond je in meerdere dingen kan ondersteunen dan gaat dit in samenwerking met je trainer. Je blijft ook contact met hem/haar houden.

Dit is totaal in tegenstelling met veel andere hulphondenscholen waar een pup eerst in het nest is, daarna een jaar in een gastgezin, daarna een interne opleiding bij de opleidingsschool. Dan vaak komt de cliënt een periode oefenen bij de opleidingsschool. Pas dan komt hij bij de cliënt thuis. Blijkt dat er dan geen match is met de cliënt, dan gaat de hond terug en vervolgens misschien naar cliënt 2. Komt deze te overlijden dan naar de volgende .........

Dit is waarom ik heel bewust voor deze manier van opleiden heb gekozen.


 
Sociale Media
Volg ons op Facebook Test Bushaltes Driel SGO SGO
Actueel
01-07-2018
Uitleen Struinrolstoel
 
13-06-2018
Privacy verklaring SGO
 
13-06-2018
SGO Nieuwsblad september 2018