Contact | Nieuws
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker Print pagina Increase Decrease text size 
 

Bijzondere Zwemles

Columns
Margrethe
Lidy
Joop
Eline
Ben
Tom
Faya, pup in opleiding
Zwemles TBK
Archief tot 2014

Bijzondere Zwemles, Bijzondere Kinderen

Ik ben de mama van een zoon van 6 jaar oud, die een lichamelijke beperking heeft. Hij is spastisch in zijn benen, hij kan wel lopen, alleen loopt hij op een andere manier dan jij en ik.

Na wat omzwervingen en zoeken werd ik geattendeerd op het Team Bijzondere Kinderen van zwemvereniging EZ & PC. Het is ontzettend lastig om een geschikte plek te vinden waar men bekwaam is om kinderen zoals onze zoon te leren zwemmen. In de wijde omgeving is een geschikte plek niet te vinden. Ik heb wat informatie gezocht op de website en na een mail werden we uitgenodigd voor een proefles.
Het verschil met waar we geweest zijn is enorm. In meerdere opzichten zelfs, de benadering, de begeleiding en de manier van aanpak spraken direct al aan. Onze zoon was super enthousiast, hier wilde hij wel leren zwemmen. Toch moest ik hem een klein beetje teleurstellen, hij zou eerst besproken worden. Duidelijk is dus dat men heel weloverwogen te werk gaat, iets wat wij als nog een pluspunt beschouwen. Zo krijg je niet het gevoel een van de velen te zijn. .

Op de afgesproken datum kregen we groen licht, onze zoon mocht komen zwemmen.
Inmiddels zijn we een aantal lessen verder en nog steeds gaat onze zoon met veel  plezier en enthousiasme zwemmen. Er is ook heel goed nagedacht over hoe ze hem op sommige punten kunnen ondersteunen, hiervoor is zelfs een speciale drijfband aangeschaft. Dat geeft je als ouder een heel goed gevoel kan ik je zeggen. Spelenderwijs en met heel veel afwisseling wordt onze zoon wegwijs gemaakt met het zwemmen en de daarbij behorende slagen. De insteek is natuurlijk het behalen van een diploma, dat zou een fantastisch streven zijn en we gaan er met zijn allen voor. Tegen die tijd zullen jullie zeker nog een geschreven stukje van mij terug zien.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zomer 2010… zon, strand en een prachtig Italiaans meer

Een klein blond meisje spattert vol plezier rond in het water. Ze is getooid met oranje vleugeltjes en een Tweety-zwemband. Die geven haar voldoende zelfvertrouwen om plezier te maken.

April 2011
bleek zonnetje, een zwembad en een bleek meisje…
Annabel heeft haar eerste zwemles bij het TBK. Na vijf spannende minuten die duidelijk van haar gezicht af te lezen zijn, zie ik haar gezichtje ontspannen. Een beetje dan! Nog vijf minuten later, komt er echt een lachje te voorschijn. En langzaam ontspan ik ook. Ja, het gaat goed! Ze heeft er plezier in.

De eerste les was spannend en er volgen nog meer spannende lessen. Wat te denken van zwemmen met je kleren aan? Dat je het water in gaat met een broek en een t-shirt aan? Dat je normaal gesproken al een ander t-shirt wil aantrekken als er een druppeltje op zit en je nu gewoon te water gaat? Annabel doet het allemaal alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.
Ze duikt ringen op uit het water. Oeps… bijna met haar ogen in het water, of valt het eigenlijk wel mee? Als ze de ring letterlijk boven water heeft, juichen haar begeleidsters met haar mee. Als ze thuis in bad gaat dan moet ze minstens twintig keer bellen blazen in het water. Dat doet ze ook op zwemles, zegt ze dan trots.

Voor Annabel en voor ons zijn de zwemlessen voor bijzonder kinderen echt een uitkomst en een meer dan uitstekend alternatief voor de reguliere zwemlessen. De begeleiding door de kaderleden van het Team Bijzondere Kinderen is fantastisch. Wat een engelengeduld en wat een enthousiasme! Annabel krijgt de begeleiding die ze nodig heeft om te leren zwemmen.

Het kleine blonde meisje dat gespannen aan de rand van het zwembad stond, staat nu te trappelen om aan de les te beginnen.
 

 
Sociale Media
Volg ons op Facebook Test Bushaltes Driel SGO SGO
Actueel
01-07-2018
Uitleen Struinrolstoel
 
13-06-2018
Privacy verklaring SGO
 
13-06-2018
SGO Nieuwsblad september 2018