Contact | Nieuws
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker Print pagina Increase Decrease text size 
 

Scholenproject

Luisterhond in Zetten
Scholenproject 2017
Hulphond
Projecten
Scholenproject
SGO Nieuwsblad
Voorlichting
Rolstoel Lenen

“Gehandicapt en toch Gewoon”

Basis Scholenproject “Gehandicapt en toch Gewoon” is al jarenlang verschrikkelijk succesvol! Bijna een hele generatie kinderen uit de Overbetuwe heeft in de afgelopen jaren kennis met dit project gemaakt en ook zelf ervaren hoe het is om met een lichamelijke beperking door het leven te gaan. Voorafgegaan door een hartstikke spannend filmpje vertelt een grote groep al dan niet gehandicapte mensen enthousiast binnen de klas, groep 7 hun verhaal. Hoe ga je met een beperking door het leven. Wat kom je elke dag tegen, hoe los je dit op, hoe denken kinderen daar over, wie heeft het zelf meegemaakt.
Hulpmiddelen worden gebruikt door de kinderen, het rolstoelrijden met hindernissen geoefend, als blinde wordt een rondje gelopen met een taststok, gebarentaal uitgeprobeerd en brailleteksten ontcijferd.

Nog steeds worden de vrijwilligers in hun dorp enthousiast door kinderen begroet:
“ ik ken je van toen je bij ons op school was”.Geen enkele drempel omdat je in een rolstoel zit, of met een hulphond een rondje loopt door het dorp.

Dit is ook wat het project beoogt, integratie.
Bovendien zijn kinderen prima ambassadeurs om de boodschap door te geven, “papa, je moet niet op de stoep parkeren, want dan kan er niemand meer door”.

Een verslagje van Anouk over dit Basisschoolproject:

Donderdagochtend, het is kwart voor negen. Er zijn een paar mensen op school. Die mensen hebben een handicap.
Zij gaan ons wat vertellen over hun handicap en daarna gingen we allemaal opdrachten doen. Bijvoorbeeld gebarentaal leren. We mochten ook in een rolstoel rijden, dat is wel heel moeilijk hoor. En je moest ook met je ogen dicht en een blindenstok een route af leggen. Ik heb er wel veel over geleerd, want als je blind bent zie je niks, dus je ziet bijvoorbeeld ook geen poep op de stoep liggen. En als je in een rolstoel zit en je valt, moet je er ook weer zien in te komen enz.  
Het spel met de plaatjes was leuk en interessant en de mevrouw die daarbij zat, vertelde heel grappig!

We hebben ook met z’n allen een video gekeken, daar heb ik ook veel over geleerd. En ik weet nu ook dat gehandicapte mensen hetzelfde willen doen als mensen zonder handicap! We kregen op het eind ook een diploma.
Ik vond deze ochtend heel leuk.

Anouk.

Enkele opmerkingen uit de opstelletjes van dezelfde groep:

"Er waren ook echte mensen die gehandicapt waren"
"Ik vond blind lopen leuk, het is echt moeilijk en je moet goed uitkijken!"
"Ik vond het stom dat het alleen ‘s ochtends was, want het was net zo leuk."

 
Sociale Media
Volg ons op Facebook Test Bushaltes Driel SGO SGO
Actueel
01-07-2018
Uitleen Struinrolstoel
 
13-06-2018
Privacy verklaring SGO
 
13-06-2018
SGO Nieuwsblad september 2018