Contact | Nieuws
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker Print pagina Increase Decrease text size 
 

Sport

Vissteigers
Uniek Sporten Overbetuwe
Vierdaagse per rolstoel
G-Tennis
Clubhuis HCOB toegankelijk
Zwemmen in Elst, er is plaats
Sport met de Gelrepas
G-Hockey in Bemmel/Ressen
Voetbal plus Oosterhout en Elst
Niels, zitskiër met succes
Revalidatie plus zwemmen
Fietsroutes in Park Lingezegen
Zwemmen in Zetten
Team Bijzondere Kinderen EZ&PC
Rolstoelbasketbal Duiven
Duikmogelijkheden
Golfen met een beperking
Rolstoel Hockey
Wonen, Zorg en Welzijn
Hervorming zorg
Informatie regelingen
Wonen
Onderwijs, Leerlingenvervoer
Sport
Tijdsbesteding en Gelrepas

Sport

Sporten en bewegen is niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook erg leuk om te doen. Tijdens het sporten en bewegen werk je aan een goede conditie en bouw je sociale contacten op. Een beperking hoeft zeker geen belemmering te zijn om te sporten of te bewegen! Er bestaat nu in de Overbetuwe een aanbod van 17 aangepaste sporten zoals zwemmen, paardrijden,tennissen en turnen. G-voetbal is in oprichting en er zijn nog meer initiatieven. 

OverbetuweBeweegt.nl wil de vraag en het aanbod op het gebied van sport en bewegen bij elkaar bren­gen, de behoefte van verenigingen onderzoeken, beweeg- en sportinitiatieven steunen en organi­saties faciliteren. Of je nu jong bent of al wat ouder, gezond bent of een beperking hebt; voor iedereen is een sport op maat te vinden.

Unieksporten.nl is de samenwerkingspartner van onze gemeente (én regio) op dit gebied. Mensen met een beperking worden geholpen om een geschikte vorm van sporten of bewegen te vinden. Daarnaast worden sportaanbieders ondersteund die een aanbod hebben of hiermee willen starten.

Dit wordt bereikt door het opzetten van een breed aanbod aan sport- en beweegactiviteiten bij sportaanbieders. Door de samenwerking met vele organisaties en sportaanbieders uit de hele gemeente en de regio zijn ze in staat om in te spelen op de behoefte. Op de website is dit, en nog veel meer, uitgebreid terug te lezen (www.unieksporten.nl). 
Er zijn 158 (aangepaste sport) mogelijkheden in de Overbetuwe en direkte omgeving ,10 km  zie
https://www.unieksporten.nl/sport-zoeken?postcode=&afstand=10&sporten=&leeftijden=&handicaps=

Gelderse Sport Organisatie

Biedt hetprogramma "Kies je aangepaste Sport". Doel ommensen met een beperking in de leeftijd vanaf 6 jaar te laten kennismaken met verschillende sporten die passen bij hun handicap. Het kennismaken vindt plaats in de eigen tijd. Na het kennismaken van diverse takken van sport en verschillende sportaanbieders kunnen de deelnemers een bewuste keuze maken om lid te worden van de sportaanbieder.
De ervaring laat zien dat het project Kies je aangepaste Sport zeer succesvol is. Ruim 40% van de deelnemers aan Kies je Aangepaste Sport wordt na afloop lid van de sportaanbieder!
Kijk op http://www.geldersesportfederatie.nl/beweegprogrammas/aangepast-sporten/kies-je-aangepaste-sport

ISVA

ISVA is de afkorting voor Invaliden Sportvereniging Arnhem en omstreken. Op hun website www.isva.nl vindt u veel informatie over het sportaanbod bij ISVA, oa  boccia, duiken, snorkelen, zwemmen en tafeltennis. Alle leden hebben een beperking. De ernst van de beperking doet er niet toe, ISVA is er voor de mens die wil sporten. De vereniging is gevestigd in Arnhem, het sportaanbod is daarom in Arnhemse accommodaties. 
Sociale Media
Volg ons op Facebook Test Bushaltes Driel SGO SGO
Actueel
01-07-2018
Uitleen Struinrolstoel
 
13-06-2018
Privacy verklaring SGO
 
13-06-2018
SGO Nieuwsblad september 2018