Contact | Nieuws
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker Print pagina Increase Decrease text size 
 

Tijdsbesteding

Vakantie
Kamperen via de SCHUT stichting
​Landerij de Park
Fietsgidsen Park Lingezegen
Scootmobiel Puzzeltocht Slijk Ewijk
​Scootmobielpuzzeltocht Elst
Scootmobieltocht succesvol Zetten
Vrijetijdsmarkten
Inloopochtend NAH nijmegen
Dagcentrum de Kombij
Zonnebloem Zetten Hemmen Randwijk
Forte Welzijn
Atelier 23
Toegankelijke Workshops in Elst
Schilderen als daginvulling
Bibliotheek Elst
Muzieum
Aangepaste tuin
Eenhandig Koken
Speeltuin Doornenburg
Speeltuinen vragenlijst
Speeltuin de Eshof
Aangepaste kleding
Wandelweek Herveld Andelst
Wonen, Zorg en Welzijn
Hervorming zorg
Informatie regelingen
Wonen
Onderwijs, Leerlingenvervoer
Sport
Tijdsbesteding en Gelrepas

Tijdsbesteding

Vrije tijd betekent voor veel mensen tijd voor ontspanning, sport, hobbies, dagbesteding en erop uitgaan om leuke dingen te doen. Naar de film, sporten, een dagje weg? U kunt uw vrije tijd op allerlei manieren doorbrengen.

Vrijetijd is de tijd waarin je kunt doen wat je zelf wilt; keuzevrijheid staat hierbij centraal. Voor sommige mensen met een handicap of chronische ziekte is het vinden van vrijetijdsbesteding lastig. Toch zijn er ook voor mensen met een handicap of ziekte veel mogelijkheden. U kunt denken aan sporten, toneelspelen, computeren, fotograferen, kaarten maken, boetseren, schilderen, schrijven, muziek, uitgaan, lezen, bridgen - kaartspelletjes, of een verzameling bijhouden.Vrijetijd is een belangrijk gegeven om de verplichtingen die je hebt in het dagelijks leven, zoals werk of school, te doorbreken. Door vrijetijdsactiviteiten leer je andere mensen kennen, en beleef je veel plezier. 

GelrePas

Met de GelrePas kunt u tegen flinke kortingen, en in sommige gevallen zelfs gratis, meedoen aan diverse activiteiten zoals een dagje uit, het volgen van cursussen, bezoek aan theater of concert of lid worden van een sportvereniging. De GelrePas is gratis.

Voor wie is de GelrePas?

De GelrePas is voor degenen die een bijstandsuitkering ontvangen van hun gemeente. Ook zij die een ander inkomen ontvangen, tot ten hoogste 110% van de bijstandsnorm, kunnen voor de pas in aanmerking komen.  Met de GelrePas kunt u gratis of met korting deelnemen aan sociaal-maatschappelijke activiteiten. U kunt bijvoorbeeld lid worden van een (sport)club, naar musea of het theater gaan, recreatief zwemmen, een cursus of muzieklessen volgen.
De gemeenten die de GelrePas verstrekken zijn: Arnhem, Duiven, Overbetuwe, Rheden, Rozendaal en Westervoort .Op www.gelrepas.nl staat meer informatie en het programma. Ook kunt u een aanmeldingsformulier en het programma ophalen bij het gemeentehuis in Elst (Ambtshuis)

Kijk voor andere tijdsbestedings mogelijkheden eens op
www.specialarts.nl/
Gehandicaptensport  en  www.Unieksporten.nl
Intermobiel       http://www.intermobiel.com/Themas/Vrije-Tijd/

 
Sociale Media
Volg ons op Facebook Test Bushaltes Driel SGO SGO
Actueel
19-02-2018
Vragenlijst speeltuinen
 
19-02-2018
Rubriek Als ik dat geweten had
 
19-02-2018
SGO Nieuwsblad maart 2018