Contact | Nieuws
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker Print pagina Increase Decrease text size 
 

Johan stopt

Bestuur
Privacy Verklaring SGO
Doelstellingen SGO
Wie zijn onze vrijwilligers
Johan stopt
Vacatures in ons bestuur

Johan Stopt ....... SUPERBEDANKT

Na ruim 20 jaar in het bestuur van de SGO actief te zijn geweest gaat Johan er mee stoppen, hij vindt ‘t welletjes.
Als Platform zullen we na al die jaren Johan verschrikkelijk missen; als ervaringsdeskundige, met zijn enorme kennis op alle vlakken van toegankelijkheid, zijn verbindende kracht, zijn meedenken en nuchtere kijk op ingewikkelde kwesties.

“Ik denk dat er meer rekening gehouden moet worden met mensen met een beperking”.

Johan startte met het platform in 1994 nadat de Wet Voorzieningen Gehandicapten van kracht werd. Een Nederlandse wet die van 1994 tot en met 2006 vastlegde welke voorzieningen door gemeenten voor gehandicapte ingezetenen moesten worden geregeld. In een krantenbericht werden mensen gevraagd om als klankbordgroep te fungeren. Zo kwamen oa Johan Floors,  Leens Aarns, Gerard Sieben en anderen bijeen in de Stichting Gehandicapten Platform Elst en na de gemeentelijke herindeling in de SGO. Johan zat tevens als afgevaardigde in een regionaal platform.

Duizendpoot

Een goede reden om eens stil te staan bij al zijn activiteiten de afgelopen jaren. Zo was hij lange tijd werkzaam bij de gemeente Elst én 31 jaar bij de salarisadministratie van Tertzio. Daarnaast zat Johan in het bestuur van de Zonnebloem, van de Diaconie, het Jeugdwerk, het Meldpunt, in de landelijke MS vereniging, hij was actief voor de landelijke telefoon hulplijn van de MS vereniging, was in Gelderland jarenlang controleur van het Internationaal Toegankelijkheids Symbool, verzorgt nog steeds de administratie van de kerk en was jarenlang  samen met zijn vrouw (mede) organisator voor de hele regio van de Beatrixcollecte. En deed daarnaast zo nog wat andere dingen….
Een waslijst van werkzaamheden die hem in 2005 terecht een Koninklijke onderscheiding opleverde!

“Het is ook leuk om bezig te zijn voor ’n ander en met iets anders.”

“Je schiet er zelf bij in.”

Toegankelijkheid en nog veel meer..

Bij de SGO was Johan aanvankelijk met name actief op het gebied van toegankelijkheid, hij voerde veel overleggen met ambtenaren en politiek in Elst en Andelst om hen te wijzen op het toegankelijk, levensloopbestendig (ver)bouwen en renoveren/aanleggen van straten. Hij was ondermeer secretaris en penningmeester van ons platform, gaf voorlichting, organiseerde informatieavonden, redigeerde het SGO blad, vroeg subsidies aan, was hoofdrolspeler van de film voor het Scholenproject, maar was vooral een verbindende persoon binnen het bestuur!

Er is veel verbeterd maar nog lang niet altijd vanzelf, volgens Johan zijn met name de architecten eigenwijs. Zo werd het eerste deel van Westeraam levensloopbestendig gebouwd, inclusief de straten eromheen. Helaas ging dit in de volgende wijken die gebouwd werden wat minder goed. Het Openbaar Vervoer en de beeldvorming over mensen met een handicap zijn de laatste jaren wel enorm verbeterd. Maar nog steeds hoor je schrijnende verhalen van onze achterban, waarmee de SGO aan slag moet.

Sociale Media
Volg ons op Facebook Test Bushaltes Driel SGO SGO
Actueel
01-07-2018
Uitleen Struinrolstoel
 
13-06-2018
Privacy verklaring SGO
 
13-06-2018
SGO Nieuwsblad september 2018