Contact | Nieuws
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker Print pagina Increase Decrease text size 
 

Wie zijn onze vrijwilligers

Bestuur
Privacy Verklaring SGO
Doelstellingen SGO
Wie zijn onze vrijwilligers
Johan stopt
Vacatures in ons bestuur

Onze Vrijwilligers

Voor de SGO zijn vele vrijwilligers actief die ons allemaal op een specifiek terrein ondersteunen Van bezorger tot columnist, van zwembegeleider tot scholenbezoeker. Wat doen ze precies en wat kun je er als vrijwilliger doen?

Voorzitter Theo Bus

Ik heb heel lang in de gezondheidszorg bij een ziekenhuis gewerkt. De meeste tijd als leidinggevende van een afdeling personeelszaken ofwel HR zoals dat tegenwoordig genoemd wordt. Ooit koos ik voor een ziekenhuis vanwege mijn interesse in de zorg en door er te gaan werken is een grote betrokkenheid ontstaan.

Die betrokkenheid bij de zorg voor andere mensen is nog steeds groot vandaar dat ik na het stoppen met werken op zoek ben gegaan naar mogelijkheden om daar opnieuw invulling aan te gaan geven. Dat heeft inmiddels inhoud gekregen door vrijwilligerswerk te gaan doen als taalmaatje en nu voorzitter te worden van het SGO.  Ik hoop vanuit deze rol in nauwe samenwerking met de overige bestuursleden en deelnemers van de SGO een goede bijdrage te kunnen leveren aan het bewerkstelligen van een zo optimaal mogelijke/betere  participatie van gehandicapten in de (Overbetuwse) samenleving.  Ik woon op de Bellefleur 47 in Elst en ben bereikbaar op 06-57802102.

Penningmeester Marco Verschoor

Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken mijzelf voor te stellen. Mijn naam is Marco Verschoor, ik ben 52 jaar en ik woon samen met mijn vrouw Wilmy en zoon Bram in Elst Gelderland. Onze 2 dochters Marlies en Annemarie wonen beide in Utrecht. Ik werk als projectleider bij een landelijk opererende installatiebedrijf, waarvoor ik op dit moment elke dag naar Eindhoven rij. Door mijn werk zie ik geregeld dat er tijdens renovaties en nieuwbouw geen rekening wordt gehouden met gehandicapten. Toen ik door de voormalige penningmeester Johan Floors werd benaderd, heb ik er niet lang over na hoeven te denken. Bestuurlijke ervaring heb ik opgedaan als penningmeester en voorzitter van de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Elst en als voorzitter van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente. In mijn vrije tijd verzamel ik oude ansichtkaarten van Elst, zit ik graag op de racefiets en houd ik mij met fotografie bezig. Verder ben ik als vrijwilliger actief als gastheer in verzorgingstehuis Tertzio. Heeft u vragen, schroom niet om mij aan te spreken.


Contactpersoon voor Heteren, Lia van de Kaa

Sinds juni 2016 woon ik weer in Heteren, hiervoor woonde ik 22 jaar in Driel. Opgegroeid ben ik in Heteren. Hier zat ik op de prinses Christina kleuterschool en daarna op de koningin Julianaschool. Nu woon ik tegenover de prachtige beukenboom waar ik als kleuter al beukennootjes ging rapen.
In maart 1989 ben ik met mijn vader tussen de spoorbrug en Driel van de dijk afgegaan. Dit omdat wij moesten uitwijken voor 2 auto’s die ons tegemoet kwamen. De achterste auto wilde nog inhalen, dat ging dus niet. Tijdens dit ongeval heb ik sympatische reflexdystrofie opgelopen. Dat is ook de reden dat ik al 25 jaar in een rolstoel zit.
Doordat ik regelmatig tegen problemen aanliep bij de aanvraag van een verstrekking heb ik samen met iemand in Driel een aantal mensen gemobiliseerd om ons in te zetten voor anderen. Maar ook om de gemeente te informeren waar je tegenaan loopt. Ook hadden we contact met de woningbouw. Eigenlijk dus een voorloper van de SGO. Vandaar dat ik mij, nu ik in Heteren woon en men hier nog op zoek was naar een contactpersoon voor Heteren,  voor deze functie beschikbaar heb gesteld. Nog steeds loop ik tegen problemen aan, daarom ben ik goed gemotiveerd om mij voor de SGO in te zetten. Inmiddels heb ik voor de SGO in Heteren alle trottoir
s gecontroleerd of je met een rolstoel/rollator of wandelwagen overal het trottoir op of af kan. En zijn deze gegevens aan de gemeente overhandigd.
Ik hoop dat ik een positieve bijdrage kan leveren aan de belangen en wensen van onze inwoners van Heteren (en omgeving).

Heteren

SGO blad mede redacteur, Laurens Kemme

Mijn achtergrond is van origine de Grafische Industrie. Daar ben ik voornamelijk werkzaam geweest in bedrijfsbureaus en bedrijfsleiding. Na 20 jaar Grafische Industrie kwam ik, ook omdat ik wel eens een andere werkomgeving wilde, terecht in de Sociale Werkvoorziening. Wel een SW-bedrijf met veel grafische werkzaamheden, maar ook veel andere zaken. Het was een heel andere bedrijfstak dan mijn vorige. Toen ik daar begon was de algemene teneur dat de bedrijfstak commerciëler moest worden. Kreten als marktconform, marketingplannen etc. waren niet van de lucht. De laatste 10 jaar klinken er weer heel andere geluiden en wordt er stevig bezuinigd op de SW. Het is een prima streven van de regering om zoveel mogelijk mensen te laten werken in het bedrijfsleven, maar er zal toch een flinke groep ‘tussen wal en schip’ vallen. Dat is jammer, zeer jammer.

Hobby’s van ons zijn naast lezen ook watersport, wandelen, fietsen en kamperen.

Het lijkt me leuk om  een tijdje mee te helpen met de productie van het kwartaalblad. Ik leer er veel van, want ondanks mijn grafische achtergrond heb ik nooit in de uitvoering van het werk gezeten. Ook de inhoud van het blad is leerzaam. Ik zie allemaal nieuwe dingen. Soms is er ook herkenning vanwege mijn 20 jaar SW-achtergrond. Ik schrijf hier wel steeds ‘ík’, maar eigenlijk wordt ik stevig geholpen door Fokelien, want die leest alles nog eens kritisch na.

Sociale Media
Volg ons op Facebook Test Bushaltes Driel SGO SGO
Actueel
01-07-2018
Uitleen Struinrolstoel
 
13-06-2018
Privacy verklaring SGO
 
13-06-2018
SGO Nieuwsblad september 2018