Contact | Nieuws
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker Print pagina Increase Decrease text size 
 

Bestuur
Privacy Verklaring SGO
Doelstellingen SGO
Wie zijn onze vrijwilligers
Johan stopt
Vacatures in ons bestuur

Doelstellingen

De Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe is een stichting die opkomt voor de belangen van de gehandicapten binnen de gemeente Overbetuwe. De SGO gaat uit van het basisidee dat iedereen volwaardig aan het maatschappelijk leven deel moet kunnen nemen.

De stichting bestaat uit mensen die zelf gehandicapt zijn of van nabij op de hoogte zijn met de problemen van de gehandicapten. Het platform werkt nauw samen met soortgelijke organisaties in de directe omgeving, met
Ieder(in) het landelijke netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte, Zorgbelang Gelderland en het Meldpunt Overbetuwe.

Geschiedenis SGO

Toen in april 1994 de Wet Voorzieningen Gehandicapten van kracht werd, zijn in de toenmalige gemeenten Elst, Heteren en Valburg gehandicaptenplatforms opgericht om de belangen van mensen met een beperking te behartigen.eze platforms werkten in regionaal verband nauw samen met de platforms van de gemeenten Bemmel, Gendt , Huissen en Dodewaard.

Ruim voor de gemeentelijke herindeling per 1-1-2001 besloten de besturen van de platforms van Elst, Heteren en Valburg om frequent samen te overleggen zodat toen de herindeling van de gemeenten een feit werd de platforms zover waren dat zij konden fuseren tot de Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe (SGO). Daartoe werden de Stichting Gehandicaptenplatform Heteren en de Stichting Platform Gehandicapten Valburg ontbonden en de statuten en naamgeving van de Stichting Gehandicapten Platform Elst aangepast aan de nieuwe situatie en op 29 mei 2001 door de notaris vastgesteld.

De SGO heeft diverse activiteiten ontwikkeld, zoals het Zwemmen met een beperking, het Scholenproject, Voorlichtingsbijeenkomsten, een eigen Nieuwsblad, toegankelijkheidsonderzoeken en de website ToegankelijkOverbetuwe

Sociale Media
Volg ons op Facebook Test Bushaltes Driel SGO SGO
Actueel
01-07-2018
Uitleen Struinrolstoel
 
13-06-2018
Privacy verklaring SGO
 
13-06-2018
SGO Nieuwsblad september 2018